Reactie op de brief van Transvisie aan de Tweede Kamer

Reactie op de brief van Transvisie aan de Tweede Kamer

Op donderdag 19 oktober jl. publiceerde Transvisie een persbericht over een brief die zij op 14 oktober jl. aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Dat er nood is, is evident. De wachtlijsten worden alleen maar langer en eigenlijk ook schimmiger.
In de brief doet Transvisie 8 voorstellen om de boel vlot te trekken. De eerste drie voorstellen hebben betrekking op de huidige werkwijze voor diagnostiek. En de voorstellen die Transvisie doet, liggen erg in lijn met wat de zorgverleners willen, maar niet in lijn met wat een deel van de community wil.

In aanvulling hierop maakte ik mij zorgen, omdat nu de suggestie wordt gewekt dat de gehele community achter deze voorstellen staat en dat is niet waar. Daarom heb ik vandaag zelf ook een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Een kopie van de brief heb ik gestuurd naar Transvisie en alle betrokken partijen die ik bedenken kon.
Mijn brief is hieronder te lezen. Mocht je mijn brief steunen, deel deze dan alsjeblieft zoveel mogelijk! Wil je zelf de brief aan de Tweede Kamer doorsturen om je steun te betuigen? Mail mij dan even en ik stuur je de maillijst toe.

Laten we samen een vuist maken, want de zorg voor genderdiverse mensen kan anders georganiseerd worden met een vlotte afname van de wachtlijsten en verminderde kosten tot gevolg.

Kirsten