Wat vind jij van de diagnostiek in de transgenderzorg?

Wat vind jij van de diagnostiek in de transgenderzorg?

afbeelding met de vraag wat vind jij van de diagnostiek in de transgenderzorg

Het is alweer 10,5 jaar geleden dat ik Sietse heb aangemeld bij de poli in Amsterdam en op dat moment wist ik echt helemaal niets van de transgenderzorg. Inmiddels weet ik veel meer. Ik zal niet beweren alles, maar wel heel veel. En met de kennis die ik gaandeweg de jaren in huis heb gehaald, is ook mijn visie op de transgenderzorg veranderd.


Sinds een paar jaar pleit ik voor het loslaten van de huidige diagnostiek. Naast dat het denigrerend is, is het uitgebreide onderzoek in verreweg de meeste gevallen ook niet nodig. Nog los van het feit dat er domweg te weinig psychologen zijn. Een belangrijke factor waarom er nu zulke enorme wachtlijsten zijn.


Onlangs ben ik geïnterviewd door een student journalistiek over de transgenderzorg en zij heeft er een steengoed achtergrondartikel van gemaakt. Je vindt het artikel via deze link. Ik hoor graag wat jullie van het artikel vinden en wat jullie visie is op de diagnostiek in de transgenderzorg.