Gratis online bijeenkomsten voor ouders van transgender kinderen, iets voor jou?

Gratis online bijeenkomsten voor ouders van transgender kinderen, iets voor jou?

Gratis online bijeenkomsten voor ouders van transgender kinderen, iets voor jou?

Sinds een aantal maanden organiseer ik gratis online bijeenkomsten voor ouders. Wat alle ouders van transgender kinderen gemeen hebben is het hebben van een transgender kind. Vanaf hier zijn er in de regel meer verschillen dan overeenkomsten. Dat is niet gek, maar juist heel normaal. Alle kinderen zijn anders. Net als alle ouders en gezinnen. 

In de tijd dat Sietse aan het begin van zijn transitie zat, heb ik veel behoefte gehad aan contact met andere ouders van transgender kinderen. Om te vragen hoe anderen met situaties omgaan, maar ook om mijn verhaal te doen bij iemand die echt begreep wat ik doormaakte. Maar ja, daar wilde ik liever niet voor reizen en op social media is het toch vaak ook niet helemaal. Tenminste, niet voor mij. Ik vond het nog wel eens lastig om de nuance in mijn bericht te krijgen zoals je die wel over kunt brengen als je elkaar kunt zien.  Al met al had ik niet veel contact met andere ouders. 

Vanuit de ouders die ik begeleid merkte ik diezelfde behoefte aan contact als ik had gehad. Plus, ik wilde ook iets bieden aan de ouders die mijn begeleiding niet kunnen betalen. En zo ben ik begonnen met de online bijeenkomsten. De afgelopen maanden had ik iedere week bijeenkomsten. Een voor ouders van minderjarige transgender kinderen en een voor ouders van volwassen transgender kinderen. Expres twee groepen, omdat ik zag dat er verschil zit tussen deze twee groepen. Grootste verschil is dat ouders van minderjarige transgender kinderen veel meer betrokken zijn bij de transitie van hun kind. Volwassen transgender kinderen wonen veelal niet meer thuis, maar gaan vrijwel altijd zonder ouders naar de psycholoog, endocrinoloog of chirurg. Met als gevolg dat de ouders van deze transpersonen niet zo snel antwoord op hun vragen krijgen. Daarvoor kloppen ze dan vaak bij hun kind aan en die zit daar niet altijd op te wachten. En daarom dus een aparte meeting voor ouders van volwassen transgender kinderen. 

Maar ik zoek een beetje naar de gewenste dag. Of dagen, want ik kan niet beide bijeenkomsten op dezelfde avond doen. En daar heb ik dus jullie hulp bij nodig. Want welke dag past jou het beste als je zou willen deelnemen? Hieronder heb ik een lijstje dagen en ik wil je vragen de dag, of dagen, die je voorkeur hebben aan te vinken en daarna op ‘verzenden’ te klikken. Op die manier kan ik data gaan plannen die jullie ook echt uitkomen. 

Poll dag online meeting
Deze dag, of dagen, hebben mijn voorkeur

Tijdens de online bijeenkomsten zijn telkens minimaal 2 en maximaal 8 ouders aanwezig. Op die manier wordt het niet te druk, maar ook geen gratis privé sessie met mij. Niet dat ik dat niet wil doen. Sterker nog, als ik voldoende geld had om de rest van mijn leven mijn rekeningen van te betalen zou ik iedereen gratis helpen. Helaas heb ik dat geld niet dus vraag ik geld voor mijn diensten. Door het maximale aantal deelnemers op 8 te houden, blijft het overzichtelijk en is het veiliger om je verhaal te doen of vraag te stellen. 

Voor nu ga ik de bijeenkomsten op 1 keer in de maand programmeren. Mocht gaandeweg blijken dat er meer vraag is dan plek, zal ik het aantal bijeenkomsten gaan uitbreiden. Je kunt de bijeenkomsten vinden op de agenda pagina. Houd deze pagina goed in de gaten, want er zitten wat toffe dingen aan te komen! 

Mocht je op zoek zijn naar bijeenkomsten voor je kind dan kan ik je de website www.transagenda.nl van harte aanbevelen! Deze is gemaakt door twee transpersonen die graag alle bijeenkomsten op 1 plek wilden verzamelen.