Webinar ‘Diagnostiek en indicatiestelling: hoe, wat en waarom?’

Webinar ‘Diagnostiek en indicatiestelling: hoe, wat en waarom?’

Als het gaat over transgenderzorg dan gaat het al snel over de diagnostiek en indicatiestelling. Het onderdeel waarvoor de wachtlijsten zo verschrikkelijk lang zijn. Voor de meesten op de wachtlijst zal diagnostiek en indicatiestelling één pot nat zijn, maar voor de zorgverlener zijn dit echt twee verschillende dingen.

Maar wat is dan het verschil tussen die twee? En hoe werkt de diagnostiek? Wat kun je als ouder verwachten? Wanneer heb je een indicatie nodig en worden diagnoses overgenomen? Deze, en veel andere vragen komen aan bod in dit webinar.

De gast van deze avond
Annelou de Vries is als psychiater verbonden aan het Kennis-en zorgcentrum genderdysforie van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Vanavond is ze mijn gast en vertelt ze ons hoe diagnostiek werkt en wat indicatiestelling is. Hoe die twee met elkaar te maken hebben, maar ook verschillend zijn. 

Voor wie?
Deze avond is bedoeld om iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp te informeren over de huidige werkwijze, maar is met name bedoeld voor ouders van transgender jongeren. 

Aanmelden
Je kunt je voor dit webinar aanmelden door een e-mail te sturen naar kirsten@trans-parents.nl

Kosten
Dit webinar is gratis.

Agenda
Deze en andere evenementen vind je in dag Agenda