Kirsten Visser (zij/haar) | Trans-Parents

Masterclass ‘transgender kinderen’ voor ambtenaren gemeenten

Masterclass ‘transgender kinderen’ voor ambtenaren gemeenten

De afgelopen jaren is het een hot topic: de toename in het aantal mensen dat zichzelf als transgender identificeert. Sinds 1 juli 2014 kunnen transgender mensen vanaf 16 jaar met een deskundigenverklaring hun naam en geslacht op de geboorteakte laten aanpassen. En hoewel dit dus alweer 8 jaar zo is, is er nog weinig kennis over bij gemeenten. Wat is zo’n deskundigenverklaring precies? Hoe kunnen mensen eraan komen? Wat zijn de kosten? En hoe kun je als ambtenaar van een gemeente dit moment, dat voor de transgender persoon vaak heel speciaal is, zo goed mogelijk laten verlopen?

Maar, dit is niet het enige moment waarop transgender mensen met de gemeente in aanraking komen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de leerplicht. Menig jongere die nog in stilte met zichzelf en diens identiteit worstelt, ontwikkelt leer- en/of gedragsproblemen. Helaas geldt dat ook voor jongeren die wel al verteld hebben zich anders te identificeren dan hun geboortegeslacht. Het is belangrijk als leerplichtambtenaar om hier bij jongeren rekening mee te houden. In deze masterclass leer ik je waar op te letten en wat je kunt doen om deze jongeren weer op weg te helpen.

Deze masterclass geef ik twee keer in week 40.

  • dinsdag 4 oktober 2022 om 9:30 uur
  • woensdag 5 oktober 2022 om 16 uur.

Beide keren duurt de masterclass 1 uur en is deze een Teams Live Event.

De kosten voor deze masterclass bedragen €49,50 inclusief BTW. Hiervoor kun je de masterclass volgen, krijg je de informatie uit het webinar gemaild én kun je de masterclass nog een week terugkijken.
Na aanmelding en betaling krijg je de factuur gemaild. Een dag voor aanvang, ontvang je de link naar het event.

Dit evenement is online, maar desgewenst ook te boeken voor op locatie. Neem bij interesse zeker even contact op!

%d bloggers liken dit: